Jongleren en gezondheid

Over de werking van jongleren

Belangrijke Bronnen

Bij het zoeken naar informatie over ‘jongleren en gezondheid’ ben ik een aantal websites tegengekomen waar veel informatie over dit onderwerp te vinden was. Dat zijn:

Juggling Information Services
Op deze website kun je heel veel vinden. Alleen kost het wat moeite voordat je er wegwijs in bent.
Bij Papers zijn allerlei (oudere) interessante artikelen te vinden over de geschiedenis en natuurkundige kant van jongleren, maar ook enkele over gezondheid.
In de Database kun je met behulp van trefwoorden speuren naar interessante mailwisselingen over een bepaald onderwerp.

Benefits of Juggling
Het belangrijkste doel van deze blog is het verzamelen van alle wetenschappelijke en algemene informatie over de voordelen van jongleren, die kan worden gevonden op internet, maar niet alleen! De blog is opgericht om de werkgroep “voordelen van jongleren” te ondersteunen, die in 2009 bij de vergadering van de European Juggling Association (EJA) in Antwerpen werd opgericht. De werkgroep streeft er naar om jongleren als een serieuze educatieve, ontwikkelings- en therapeutische methode voor mensen van alle leeftijden op de kaart te zetten.
De website bevat verschillende interessant artikelen, maar is sinds december 2009 niet meer aangevuld.

Cutting Edge Circus Workshops – Articles & Studies
Cutting Edge Circus Workshops is gespecialiseerd in op maat gemaakte workshops circustechnieken voor scholen en jeugdgroepen. Ze zien deze vaardigheden als een essentiële aanvulling op het traditionele onderwijs. Ze helpen ‘concentratie, coördinatie en vertrouwen te verbeteren en stimuleren tegelijkertijd een actieve levensstijl. Ter onderbouwing van dit gedachtegoed verwijzen ze naar allerlei artikelen.

Jongleren en andere circus kunsten in een educatieve context: Een bibliografie
In mei 2007 heeft Wolfgang Schebeczek heeft een uitgebreide literatuurstudie uitgevoerd. Hij heeft gezocht naar boeken en artikelen waarin jongleren en andere circuskunsten worden bekeken vanuit een onderwijskundig perspectief of zijn opgenomen in onderwijsprogramma’s voor gebruik in scholen of in buitenschoolse activiteiten met kinderen en jongeren. Helaas is het merendeel van de titels in het Duits en zijn de Engelstalige titels nagenoeg niet op internet te vinden met Google.

Juggling World – Benefits of Juggling
Dit is de website Steve the Juggler en zijn Online Mail Order Juggling Equipment Store.
De pagina is opgedeeld in 3 secties die de sociale, educatieve en lichamelijke voordelen beschrijven van het leren jongleren en het toepassen van andere circustechnieken (bijv. diabolo, bordjes draaien, ed.). De woorden “jongleren” en “circustechnieken” zijn uitwisselbaar. De kunst van het gooien van voorwerpen in de lucht, zoals ballen, ringen en clubs, evenals het manipuleren van objecten, zoals diabolo, devil stick, spinning platen bieden allemaal dezelfde voordelen voor de leerlingen.

Nature – International Weekly Journal of Science
Op deze website kun je naar wetenschappelijke artikelen zoeken die in Nature zijn gepubliceerd. Abstracts zijn gratis, maar voor het downloaden van de volledige artikelen moet je betalen.

The Journal of Neuroscience Online
Op deze website kun je naar neurowetenschappelijke artikelen zoeken gepubliceerd. Ook vind je er links naar andere tijdschriften die met de hersenen te maken hebben.

Advertentie
%d bloggers liken dit: